top of page
Linda Zoldnere

Kā strādā KASKO apdrošināšana?


Automašīna vairogā virs autostāvvietas fona, kas attēlo KASKO apdrošināšanu

KASKO polises mērķis

KASKO apdrošināšana ir domāta, lai pasargātu auto īpašnieku no neparedzētiem finansiāliem izdevumiem saistībā ar auto zādzību, laupīšanu, ceļu satiksmes negadījumiem un svešu personu izraisītiem bojājumiem. Šie ir tikai galvenie riski, taču apdrošināšanas kompānijas konkurences apstākļos ir papildinājušas polisē iekļautos riskus, kā, piemēram, tehniskā palīdzība uz ceļa, transportēšana pēc negadījuma, auto aizvietošana u.c. KASKO polises iegāde

Lai iegādātos polisi, apdrošinātājam būs jāiesniedz dati par transportlīdzekli un vēlamais risku segums, pēc kā apdrošinātājs izvērtē, par kādu cenu un uz kādiem nosacījumiem ir gatavs apdrošināt automašīnu. Ja piedāvājums sakrīt ar vēlmēm, tiek noslēgts apdrošināšanas līgums. Pēc tam tiek veikta automašīnas apskate un fotografēšana, lai fiksētu tās vizuālo stāvokli un esošos bojājumus, ja tādi ir.


KASKO polise

Daudzi piemirst, ka apdrošināšana sastāv gan no polises izdrukas, gan līguma noteikumiem. Polise ir tikai apliecinājums par līguma noslēgšanu, savukārt līguma noteikumi satur visu būtisko informāciju par polises darbību. Bieži vien polišu pircēji pārlasa tikai polisi, bet neiedziļinās vai vispār neizlasa polises noteikumus. Protams, noteikumi nav tā patīkamākā lasāmviela – sarežģīti termini, nesaprotami teikumi un bieži vien tie ir 20 lappušu garumā. Tomēr, lai zinātu pušu tiesības un pienākumus un izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, noteikumu izlasīšanai jāpievērš liela uzmanība.


KASKO polises darbība

Polisi parasti iegādājas uz vienu gadu. Lai tā būtu spēkā, rūpīgi jāseko maksājumu termiņiem, it sevišķi, ja polise ir sadalīta vairākos maksājumos. Kā arī jāatceras par jebkurām izmaiņām, kas var attiekties uz apdrošināšanas līgumu, nekavējoties informēt apdrošinātāju. Biežāk apdrošinātāju tiek aizmirst informēt par – auto īpašnieka vai turētāja maiņu, jaunākā lietotāja vecuma maiņu, lietošanas teritorijas maiņu u.c. apstākļiem, kas var būt pamats apdrošināšanas atlīdzības samazināšanai vai izmaksas atteikumam.


KASKO negadījumus – kas notiek tālāk?

Iestājoties negadījumam, svarīgi ir to fiksēt atbilstoši līguma noteikumiem un negadījuma apstākļiem.

  1. Ievērojot līgumā noteiktos termiņus, negadījums jāreģistrē apdrošināšanas kompānijā, iesniedzot atlīdzības pieteikumu.

  2. Jādodas uz autoservisu, kur tiks sagatavota remontdarbu tāme un nosūtīta apdrošināšanas kompānijai.

  3. Apdrošinātājs apstiprina veicamos remontdarbus, un autoserviss saremontē automašīnu.

Praksē novērojam, ka klientiem bieži gadās nezināt, aizmirst vai nesaprast tālāko rīcību pēc negadījuma iestāšanās, tāpēc saviem klientiem vienmēr iesakām uzreiz sazināties ar mums, lai varam palīdzēt atbilstoši rīkoties.



Sazinieties ar mums jau šodien, lai nodrošinātu mūsu norādījumus, kad tas jums nepieciešams.

+371 26 668 558





Comentarios


bottom of page